El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🌹Naix l’Espai Josep Lluis Bausset per a reforçar la via valenciana del federalisme
PSPV-PSOE
  • Les secretaries de Valencianisme i Autogovern, i Federalisme i Descentralització de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE impulsen un espai de reflexió i debat per a valorar l'autogovern valencià
  • La iniciativa coincideix amb el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana

“Vull al meu país com a una mare”. Amb eixes paraules explicava la seua trajectòria, ja complits els cent anys, un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià, Josep Lluis Bausset. L’històric valencianista i lluitador per la terra i la llengua va morir fa deu anys i, en 2022, es compleix el 40 aniversari del nostre Estatut d’Autonomia. En este moment, els i les socialistes volen valorar la figura de l’home que li va prometre a Joan Fuster no portar mai corbata. Però, sobretot, es tracta de posar en valor la importància de la via valenciana de l’autonomia i l’autogovern que es va consolidar fa quatre dècades.

Per això, les secretaries de Valencianisme i Autogovern, i Federalisme i Descentralització de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, que dirigeixen Vicent Soler i José Chulvi, preparen ja la posada en marxa del Espai Josep Lluis Bausset. Serà un lloc de reflexió i debat per a valorar la importància de l’autogovern valencià. Es tracta, així mateix, d’un “marc de referència” que naix amb l’objectiu de ressaltar la importància del desenvolupament autonòmic i la via valenciana, i estudiar i debatre les possibles mesures que puguen adoptar-se en aquest sentit.

Una Espanya d’Espanyes, un país obert, descentralitzat i més respectuós amb les singularitats de cada territori. És l’aposta del president Ximo Puig i del seu Consell, que és conscient que, davant els envits de qui busca una recentralització i la uniformitat del territori, és el moment de defensar la nostra identitat com a poble valencià. En este sentit, els i les socialistes apostem per millorar la cultura federal i per un valencianisme inclusiu que ens situe en una Espanya i una Europa diverses i plurals.

Per això el secretari general del PSPV-PSOE ha abanderat des de l’inici el debat del federalisme i la descentralització de l’Estat, amb el convenciment que “Espanya es defineix des de la diversitat”. Per això, el socialisme valencià va proposar en el 40 Congrés del PSOE models de cogobernanza, el trasllat d’institucions a altres capitals autonòmiques i avançar en un model polifònic, en el qual s’escolten altres veus. Amb la convicció que el federalisme és el model territorial més intel·ligent i just, donem forma ara a un nou fòrum en el qual tindran cabuda totes estes reflexions.

Últimas noticias