El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃帗 Universitats segures i presencialitat en l’inici del curs de la recuperaci贸
PSPV-PSOE
  • Les aules tornen a acollir als estudiants en un moment en qu猫 m茅s de 3,8 milions de valencians estan ja vacunats, el 75%, i les xifres de la pand猫mia han perm茅s alleujar altres restriccions
  • Es mantenen l'煤s de la mascareta a l'interior, els protocols d'eixida i entrada escalonada, la higiene de mans i la ventilaci贸 d'espais tancats

Les classes telem脿tiques i els horaris h铆brids no continuaran este curs en les universitats valencianes, que tornaran a acollir lli莽ons completament presencials amb totes les mesures de seguretat que faran de les aules, de nou, espais segurs enfront del Covid. Aix铆 ho van acordar la Conselleria d’Innovaci贸 i les universitats valencianes, tant p煤bliques com privades, que arranquen este curs seguint el cam铆 marcat pel Ministeri d’Universitats, que seguir脿 tamb茅 la resta d’etapes educatives: volta a les aules, mascaretes i dist脿ncia de seguretat.

Tot aix貌 en un moment marcat per l’evoluci贸 de la pand猫mia: amb la incid猫ncia molt m茅s baixa que el curs anterior i m茅s de 3,8 milions de valencians vacunats, el 75%, ha arribat el moment d’establir les bases de la vida cotidiana en el nou moment sanitari. A aix貌 se suma l’experi猫ncia de la gesti贸 durant el curs anterior, en qu猫 es van posar en marxa plans i eines d’ensenyament telem脿tic que han ajudat a avan莽ar cap a la digitalitzaci贸 dels continguts. Amb eixos elements sobre la taula, 茅s el moment de tornar a classe.

El curs acad猫mic 2021-2022 comen莽a en les universitats valencianes amb les mesures generals de seguretat sanit脿ria. 脡s obligatori l’煤s de la mascareta a l’interior de les facultats, preferentment de tipus FFP2, i continuen els protocols d’eixida i entrada ordenada de les instal路lacions, de manera escalonada i sense aglomeracions. Aix铆 mateix, es mantenen mesures com la higiene de mans, aix铆 com la ventilaci贸 d’espais tancats i la prohibici贸 d’acudir a classe amb s铆mptomes.

Totes estes mesures s’han adoptat de manera coordinada entre el Consell i les pr貌pies universitats. De fet, responen a un acord sorgit de diverses reunions entre les conselleres de Sanitat, Ana Barcel贸, i d’Universitats, Carolina Pascual, i els rectors dels centres, que han dissenyat de manera conjunta el pla d’inici de curs. Les prioritats s贸n la seguretat sanit脿ria i la qualitat de l’ensenyament i, per a aix貌, les universitats valencianes tornaran a obrir les portes de les seues aules en el curs de la recuperaci贸 sanit脿ria i social.

脷ltimas noticias