El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🎓 Universitats segures i presencialitat en l’inici del curs de la recuperació
PSPV-PSOE
  • Les aules tornen a acollir als estudiants en un moment en què més de 3,8 milions de valencians estan ja vacunats, el 75%, i les xifres de la pandèmia han permés alleujar altres restriccions
  • Es mantenen l'ús de la mascareta a l'interior, els protocols d'eixida i entrada escalonada, la higiene de mans i la ventilació d'espais tancats

Les classes telemàtiques i els horaris híbrids no continuaran este curs en les universitats valencianes, que tornaran a acollir lliçons completament presencials amb totes les mesures de seguretat que faran de les aules, de nou, espais segurs enfront del Covid. Així ho van acordar la Conselleria d’Innovació i les universitats valencianes, tant públiques com privades, que arranquen este curs seguint el camí marcat pel Ministeri d’Universitats, que seguirà també la resta d’etapes educatives: volta a les aules, mascaretes i distància de seguretat.

Tot això en un moment marcat per l’evolució de la pandèmia: amb la incidència molt més baixa que el curs anterior i més de 3,8 milions de valencians vacunats, el 75%, ha arribat el moment d’establir les bases de la vida cotidiana en el nou moment sanitari. A això se suma l’experiència de la gestió durant el curs anterior, en què es van posar en marxa plans i eines d’ensenyament telemàtic que han ajudat a avançar cap a la digitalització dels continguts. Amb eixos elements sobre la taula, és el moment de tornar a classe.

El curs acadèmic 2021-2022 comença en les universitats valencianes amb les mesures generals de seguretat sanitària. És obligatori l’ús de la mascareta a l’interior de les facultats, preferentment de tipus FFP2, i continuen els protocols d’eixida i entrada ordenada de les instal·lacions, de manera escalonada i sense aglomeracions. Així mateix, es mantenen mesures com la higiene de mans, així com la ventilació d’espais tancats i la prohibició d’acudir a classe amb símptomes.

Totes estes mesures s’han adoptat de manera coordinada entre el Consell i les pròpies universitats. De fet, responen a un acord sorgit de diverses reunions entre les conselleres de Sanitat, Ana Barceló, i d’Universitats, Carolina Pascual, i els rectors dels centres, que han dissenyat de manera conjunta el pla d’inici de curs. Les prioritats són la seguretat sanitària i la qualitat de l’ensenyament i, per a això, les universitats valencianes tornaran a obrir les portes de les seues aules en el curs de la recuperació sanitària i social.

Últimas noticias