El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃拤 Arranca la inmunitzaci贸 dels m茅s xicotets a la Comunitat Valenciana: m茅s de 360.000 xiquets de 5-11 anys podran vacunar-se
PSPV-PSOE
  • La vacunaci贸 infantil compta amb el suport de les fam铆lies valenciane que, en m茅s del 80% dels casos, han autoritzat que els seus fills reben la primera dosi de la vacuna
  • La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un protocol pel qual la vacunaci贸 es dur脿 a terme en horari lectiu i els menors podran estar acompanyats en el moment de la burxada

La Comunitat Valenciana segueix el seu full de ruta per a posar fi a la crisi sanit脿ria del coronavirus: immunitzar al 100% de la poblaci贸. Amb este objectiu en ment esta setmana ha comen莽at un nou proc茅s de vacunaci贸 amb els valencians i valencianes m茅s xicotets com a protagonistes. La resposta davant este nou pas en la lluita contra el virus ha sigut exemplar i ha comptat amb el suport de m茅s del 80% dels pares i mares, els qui han autoritzat la vacuna per als seus fills. Una autoritzaci贸 que ha perm茅s immunitzar amb la primera dosi, en tan sols una jornada, a m茅s de 10.000 xiquets d’entre 9 i 11 anys.

Des del Consell de Ximo Puig s’ha posat en marxa un dispositiu de vacunaci贸 infantil amb el qual els xiquets i xiquetes que es troben en edat de vacunar rebran la seua dosi en horari lectiu en el seu col路legi, podent estar acompanyat per algun familiar en el moment de la burxada. Una q眉esti贸, esta 煤ltima, amb la qual es dona resposta a les reivindicacions dels AMPA i sobre la qual el president Ximo Puig s’ha mostrat partidari: 鈥淗i ha un acompanyament psicol貌gic i les fam铆lies estan per a aix貌, per a acompanyar als xiquets i xiquetes en els moments especials鈥.

Sobre esta nova etapa que ja ha comen莽at s’ha pronunciat la consellera de Sanitat, Ana Barcel贸, qui ha afirmat que ara 鈥渆ntrem en una nova fase en el control de la pand猫mia, perqu猫 cada dosi administrada 茅s un xiquet m茅s protegit, per貌 tamb茅 una comunitat m茅s protegida鈥. A m茅s, Barcel贸 ha volgut agrair la col路laboraci贸 de les fam铆lies en este proc茅s: 鈥淟a nostra gratitud a la comunitat educativa, als pares i mares per la seua responsabilitat i als equips de vacunaci贸 que sempre mostren una gran professionalitat鈥.

Una vacunaci贸 per fases

El dispositiu dissenyat per a afrontar la vacunaci贸 infantil est脿 dividit en dues fases, que es corresponen a les previsions d’arribada de dosi a la Comunitat Valenciana. En una primera fase d’aquesta vacunaci贸 es vacunar脿 a tot l’alumnat del centre que curse entre 4掳 i 6掳 d’Educaci贸 Prim脿ria i seran prioritaris els alumnes que es troben matriculats en els centres d’Educaci贸 Especial i a les aules d’educaci贸 especial situades en els centres educatius ordinaris.

D’esta manera, despr茅s de completar aquesta primera fase que es realitzar脿 entre els dies 15 i 22 de desembre, est脿 previst comen莽ar la segona fase amb la qual es completar脿 la immunitzaci贸 dels valencians m茅s xicotets.

La vacuna 茅s l’ant铆dot m茅s important contra la pand猫mia鈥 ha recordat el president Ximo Puig, i ha insistit: 鈥脡s la millor forma per a protegir-nos, al costat de la m脿scara i la dist脿ncia social鈥.

脷ltimas noticias