El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃崐 Un 9 d’Octubre per al retrobament de la societat valenciana
PSPV-PSOE

Si tirem la vista arrere no podem oblidar que fa tan sols un any, el 9 d鈥橭ctubre va estar marcat per les dades de contagis diaris, per unes fortes restriccions i per un sentiment de tristesa, impot猫ncia i incertesa que es va implantar durant uns llargs mesos en la societat valenciana. Un escenari que, gr脿cies una efica莽 campanya de vacunaci贸 i al comprom铆s col路lectiu dels i les valencianes, ha canviat indubtablement.

Este 9 d鈥橭ctubre 茅s el dia del retrobament, de la unitat i de la il路lusi贸; 茅s el moment en el qual, com a poble, les i els valencians ens alcem m茅s units que mai per a recuperar el nostre estil de vida, obert, alegre i mediterrani. I amb este idea ha creat la Generalitat Valenciana la seua campanya per a un dia tan assenyalat: 鈥渋 ara m茅s que mai som un poble fort i unit. Ara m茅s que mai, tots a una veu鈥.

芦L’objectiu 茅s clar: que a partir del 9 d’octubre se supere una frontera de restriccions i que s’accelere la normalitzaci贸 de la vida quotidiana芦. I aix铆 ha sigut: el president Ximo Puig va anunciar el passat 7 d’octubre la fi de la majoria de les mesures per la COVID-19 en la Comunitat Valenciana. L’hostaleria, l’oci nocturn, els esdeveniments esportius i els culturals deixaran de tindre aforament i horari limitat, i l’煤s de la m脿scara es limita als espais tancats d’煤s p煤blic, i en obert quan la dist脿ncia interpersonal siga menor a 1,5 metres.

Aix铆, el president Ximo Puig va marcar les prioritats del Consell: 芦l’agenda valenciana est脿 marcada actualment per la superaci贸 definitiva de la pand猫mia i la recuperaci贸 econ貌mica i social en la Comunitat Valenciana禄. Una recuperaci贸 que, sens dubte, tamb茅 茅s an铆mica. I per als i les valencianes, res t茅 m茅s simbolisme que assenyalar el dia de la nostra terra com el tret d’eixida per a una nova realitat que incorpore l’apr茅s durant estos durs mesos.

鈥淓l dia 9 d’octubre marcar脿 un abans i un despr茅s per a cinc milions de ciutadans i de ciutadanes禄, va celebrar ahir Ximo Puig, qui tamb茅 va animar als valencians i valencianes a 芦mirar al futur amb esperan莽a, responsabilitat i complicitat de tots禄.

 

Prud猫ncia i responsabilitat, senyals d’identitat dels i les valencianes

No obstant aix貌, Ximo Puig tamb茅 va voler matisar que, com ha fet fins ara aquest Consell, tot dep茅n de les dades epidemiol貌giques. 鈥淎ra mateix estem en un risc baix, per貌 estes dades orientaran sempre la presa de decisions芦, va assegurar el president, que de nou va fer una crida a la 鈥responsabilitat鈥, la bandera que ha de continuar onejant 鈥perqu猫 la pand猫mia no ha acabat鈥.

Sense perdre de vista la prud猫ncia, hi ha motius per a l’esperan莽a: la incid猫ncia acumulada en la Comunitat Valenciana se situava aquest dijous en 39 casos per cada 100.000 habitants, segons l’actualitzaci贸 de dades del Ministeri de Sanitat. Aix铆, la valenciana 茅s la sisena autonomia amb menor incid猫ncia, per la qual cosa les xifres donen peu a iniciar una desescalada prudent, per貌 merescuda, en el nostre territori.

脷ltimas noticias