El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃帀 Magdalena i Falles: fites de la recuperaci贸 emocional i festiva
PSPV-PSOE
  • La celebraci贸 festiva als carrers, amb les restriccions m铆nimes contra el covid marca el retorn a la normalitat despr茅s de dos anys durs de pand猫mia
  • "Arrere queda un llarg hivern, un final que sempre 茅s un inici, torna la primavera鈥, assegura el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig

Les primeres festes del cicle primaveral s鈥檋an pogut celebrar quasi amb normalitat. Nom茅s amb l’煤s de les mascaretes, a Castell贸 i a Val猫ncia, i en moments de pres猫ncia multitudin脿ria. Un fet que ha marcat la pauta de la recuperaci贸 emocional i festiva. Magdalena i Falles, despr茅s del temps m茅s dur de la pand猫mia, signifiquen el retorn a la normalitat social en la Comunitat Valenciana. 鈥淎rrere queda un llarg hivern, un final que sempre 茅s un inici; torna la primavera鈥, com expressa el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig.

En el cas de les Falles van haver d’enfrontar-se a la pluja, encara que els fallers i falleres, en paraules de Ximo Puig, van mantindre 鈥渓a festa i l’alegria鈥. En este sentit, el cap del Consell considera que les festes falleres d鈥檈nguany, despr茅s de les suprimides de 2020 per la pand猫mia i les ajornades a setembre de l鈥檃ny passat, han actuat com un 芦retrobament necessari禄 per a 芦la recuperaci贸 emocional de la Comunitat Valenciana禄.

Aix铆 ho destacaren tamb茅 les ministres de Ci猫ncia, Diana Morant; i de Pol铆tica Territorial, Isabel Rodr铆guez; amb la seua visita a Val猫ncia. Les dos van dir que estes Falles s贸n la mostra que 芦estem en un temps millor禄 i que avancem cap a 芦la normalitat禄. Aix铆, Diana Morant ha celebra que, per fi, les festes hagen tingut lloc en la seua data habitual: 鈥渓a societat camina amb passos decisius per a retornar a la normalitat鈥. Mentre que la ministra Rodr铆guez destaca que es tracta d鈥檜na festa 鈥渜ue ens reconcilia amb la nostra hist貌ria i que 茅s un motor econ貌mic per a la Comunitat Valenciana鈥. Conclou que 鈥渓a cultura fallera tamb茅 茅s una ind煤stria i per aix貌 la protegim i la cuidem鈥.

UNA MAGDALENA DE 鈥淕RAN EMOCI脫鈥

Este passat diumenge, a m茅s, es va celebrar la Romeria dels Canyes a Castell贸. 脡s l’acte que dona inici a les festes de la Magdalena, tamb茅 despr茅s dels dos anys anteriors en els quals la pand猫mia va obligar a suspendre. Per al president Ximo Puig, va ser un moment de 芦gran emoci贸禄 despr茅s de dos anys sense Romeria. Una experi猫ncia intensa davant el la qual no es pot baixar la gu脿rdia. El secretari general socialista recorda que encara 茅s present la pand猫mia, per la qual cosa 茅s imprescindible buscar la 芦festa segura禄.

鈥淓stes festes suposen un fet simb貌lic, d’agermanament i de conviv猫ncia de la ciutat de Castell贸禄, apunta el cap del Consell. I valora el reconeixement als festers i festeres castellonenques, que 鈥渉an tingut un comportament extraordinari. En els moments m茅s dif铆cils sempre ens hem trobat acompanyats d’ells, de la seua comprensi贸 i de la seua actitud pedag貌gica a favor de la salut, que era el m茅s important禄. Considera a la Magdalena 鈥渦na gran festa del carrer, de la vida i de l’esperan莽a en el futur鈥. Per a l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, 鈥溍﹕ un pas que es mereix el m贸n de la festa i la ciutat de Castell贸, que ha sigut exemplar en esta pand猫mia禄.

脷ltimas noticias