El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🏖️ Platges lliures de Covid i ocupació per a 1.000 joves: així és el programa Estiu Segur
PSPV-PSOE
  • En la seua segona edició, el programa permetrà la contractació de menors de 30 anys per a informar de les mesures de seguretat sanitària a les platges, oferir informació turística i col·laborar en la prevenció d'ofegaments
  • La Comunitat Valenciana és l'única autonomia que posa en marxa per segon any consecutiu este pla, sufragat pels fons React-UE

Les platges de la Comunitat Valenciana es reforcen de nou este estiu com a espais lliures de Covid gràcies al programa Estiu Segur per a la contractació de joves menors de 30 anys que exercisquen tasques de vigilància de compliment de les mesures sanitàries. Es tracta de la segona edició d’esta iniciativa, que es va posar en marxa per primera vegada l’any passat, i que enguany amplia l’àmbit d’acció dels joves contractats, que exerceixen també tasques relacionades amb la informació turística, la col·laboració en la prevenció d’ofegaments i les labors de control d’aforament perquè la seguretat en els nostres espais estivals siga completa.

En coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i Turisme Comunitat Valenciana, este programa finançat pels fons React-UE de la Unió Europea té una duració de tres mesos i una dotació de 4,5 milions d’euros. Com a novetat, a més, enguany seran els consistoris els que realitzen la contractació, en una aposta per la “mirada municipalista”, com afirma el president de la Generalitat, Ximo Puig.

En paraules del secretari general del PSPV-PSOE, este pla “situa a les persones joves com a protagonistes de la recuperació i la consolidació de la Comunitat com a destinació turística segura”. “És el moment dels joves i no els fallarem», assegura el president, que recalca que donar-los “una oportunitat” és «donar-li-la al futur de la Comunitat”. Així mateix, subratlla el “agraïment profund” del Consell per el “extraordinari comportament” de la joventut en el compliment de les mesures sanitàries.

71 MUNICIPIS

Comptaran amb joves contractats les 71 localitats de la costa de la Comunitat Valenciana: d’elles, 32 es troben a València, 19 a Castelló i 20 a Alacant. Cada consistori comptarà. com a mínim, amb dos auxiliars, a més de personal assignat en funció de criteris com els quilòmetres de costa, el pes poblacional, les places hoteleres, el nombre de fonts llavapeus o els trams de passarel·les a les platges.

Últimas noticias