El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃彉 La llei de Despoblaci贸 impulsar脿 la igualtat d’oportunitats i la qualitat de vida
  • La secret脿ria auton貌mica de Cohesi贸 Territorial i Pol铆tiques contra el Despoblament, Elena Cebri谩n, anuncia l'obertura del per铆ode de consulta p煤blica de la llei
  • 脡s un dels objectius marcats en el Seminari de Govern-Hivern 2022 i pret茅n que 鈥渜ui ho desitge s'instal路le als nostres pobles en condicions dignes鈥

Benimassot, Sempere, Tollos, Sacanyet, Pavies鈥 S贸n alguns dels 144 municipis de la Comunitat Valenciana que tenen menys de 500 habitants i, entre ells, 24 compten amb menys de 100 persones. Una realitat, present sobretot en zones de l’interior del territori, que genera nous reptes i requereix d’una mirada integral que tracte de garantir unes condicions de vida dignes per a qui viu en estos pobles. I per a donar resposta, el Consell de Ximo Puig treballa ja en la Llei de Mesures contra la Despoblaci贸, que comen莽a ara la seua tramitaci贸 amb la fase de consulta p煤blica.

Es tracta d’un dels objectius marcats en el Seminari de Govern-Hivern 2022, celebrat fa a penes dos mesos, que no ha tardat a posar-se en marxa. Com explica la secret脿ria auton貌mica de Cohesi贸 Territorial i Pol铆tiques contra el Despoblament, Elena Cebri谩n, l’objectiu fonamental de la norma 茅s que 鈥渜ui ho desitge s’instal路le als nostres pobles en condicions dignes鈥.

L’esperit de la nova norma 茅s el de desenvolupar un marc que siga 芦permanent i estructurat禄 de pol铆tiques de lluita contra el despoblament en la Comunitat Valenciana. Tot aix貌, a m茅s, tenint molt present el consens, la coordinaci贸 i la col路laboraci贸 entre administracions, sobretot amb les locals. La resposta, afirma Cebri谩n, ha de donar-se 芦de manera integral禄 impulsant els projectes que ja estan en marxa, i iniciant, en paral路lel, mesures espec铆fiques per a coordinar totes les accions de les diferents 脿rees del Consell 芦de manera transversal禄.

MESURES

La llei inclou mesures de 芦discriminaci贸 positiva禄 per als diferents col路lectius que visquen, tinguen relaci贸 o s’instal路len en estos municipis, i contempla accions per a fomentar la igualtat i la lluita contra la bretxa de g猫nere. Tal i com recull la Proposici贸 No de Llei (PNL) del Grup Socialista de les Corts, que instava a dedicar una part de l’articulat de la futura llei a les dones rurals i al fet que la norma compte amb una perspectiva feminista i transversal.

A m茅s, la llei contempla mesures per a desenvolupar i refor莽ar les capacitats administratives dels ajuntaments dels pobles m茅s xicotets, crear marcs que enfortisquen el teixit econ貌mic, l’economia social i apostant per sectors tradicionals i emergents. La llei, a m茅s, estar脿 centrada en la implantaci贸 en els municipis dels avantatges de la transici贸 verda, la digitalitzaci贸 i la innovaci贸 tecnol貌gica.

脷ltimas noticias