El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🏛️🗣️ Manolo Mata: «L’única reforma fiscal del PP és pujar impostos i retallar serveis públics»
PSPV-PSOE

“L’autèntica política fiscal quan governa el PP és pujar impostos, i que el que vinga darrere que arrie”. Així valorava la reforma fiscal del PPCV el síndic del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Manolo Mata, durant el Debat de Política General del passat dilluns, 27 de setembre. “El PP quan està en el Govern puja els impostos, i només pensa que el que haja de vindre darrere, s’apanye: així va passar amb la Fórmula 1, la Copa Amèrica, les ajudes al lloguer que mai van arribar i que s’estan abonant ara, el deute de Ciegsa o la de Fira València, etcètera”. “Sembla que el PP governava per a burlar-se dels i les valencianes”, va lamentar.

Així mateix, Manolo Mata va posar l’accent durant el seu discurs que “l’única política fiscal que entén el PP és la de la retallada de serveis públics”, i va qualificar del “burla” que el Partit Popular pretenga que “els qui guanyen 300.000 euros a l’any s’estalvien 6.000 euros, però convidar a un café a qui ingressa al mes el Salari Mínim Interprofessional”. “A un només, perquè no dóna per a més”, i va incidir: “el PP té molt passat, i molt passat”.

Enfront d’això, Manolo Mata no va voler perdre l’ocasió de posar en valor el treball que ha realitzat el Consell liderat per Ximo Puig enfront de la pandèmia. “El president de Ximo Puig ha fet una gran faena de cogobernanza, i aquest Consell ha patit al mateix temps que ha fet un esforç enorme”. “Este és un Govern que té idees, fa propostes i és capaç de crear il·lusió”, va destacar el síndic del PSPV-PSOE, perquè “ara s’obri un temps de reactivació econòmica i social, però també anímica i emocional”.

En este sentit, va considerar que els grups polítics que “menyspreen la tasca del Consell durant la crisi sanitària” fan en realitat “un menyspreu al poble valencià”, ja que “han sigut els valencians i valencianes els qui han demostrat la seua responsabilitat davant una situació tan complicada”.

La consellera dels barracons dóna lliçons de gestió educativa

El síndic socialista tampoc va passar per alt en el seu discurs un fet “cridaner”: que la popular María José Catalá, ex consellera d’Educació amb Alberto Fabra i nova síndica del grup popular en Les Corts Valencianes, s’atrevisca a donar lliçons en matèria educativa quan va formar part del Govern valencià “que més retallades ha aplicat en la història de la Comuntiat Valenciana”.

“A una consellera d’Educació d’un Govern del PP que està hui ací asseguda li van dimitir el mateix dia el seu secretari autonòmic, director general i director territorial perquè estaven farts de les retallades”, va recordar Mata, i va afegir: “al Govern del qual formaven part molts dels quals hui ocupen la bancada popular se li va multar amb 19 milions d’euros per falsejar documents a Brussel·les i amagar factures”, per la qual cosa «el PP no està capacitat per a donar lliçons de res«, va concloure el síndic socialista.

Últimas noticias