El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃搱 La Generalitat ajuda amb 5.000 euros a persones desocupades que emprenguen
PSPV-PSOE
  • El Servei Valenci脿 d'Ocupaci贸 subvencionar脿 a persones emprenedores que porten a zones despoblades projectes d'economia verda o la transici贸 digital
  • El termini de sol路licitud de les ajudes acaba el 31 d'octubre i podran beneficiar-se unes 3.000 persones

Les persones desocupades tenen ara una opci贸 m茅s per a 鈥渃omen莽ar un nou projecte de vida鈥 gr脿cies a les ajudes de fins a 5.000 euros que ofereix el Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸, Labora, que pretenen afavorir l’emprenedoria en municipis despoblats o en activitats relacionades amb l’economia verda o digital. Una iniciativa destinada a donar un nou impuls a les localitats valencianes de menys de 5.000 habitants i a fomentar l’ocupaci贸 perqu猫 ning煤 quede arrere.

Aix铆 ho explica la directora general de Labora i secret脿ria 麓d’Ocupaci贸 de la Comissi贸 Executiva Nacional (CEN) del PSPV-PSOE, Roc铆o Briones, que calcula que esta ajuda, que s’inclou en el Mecanisme de Recuperaci贸 i Resili猫ncia, permetr脿 a al voltant de 3.000 persones emprendre, lluitar contra els efectes de la despoblaci贸 en els municipis valencians, fixar poblaci贸 i afavorir la transici贸 digital i la sostenibilitat. 鈥淟’objectiu 茅s refor莽ar el teixit empresarial valenci脿 en estos municipis, dins del que ens marca l’Agenda AVANT contra la despoblaci贸鈥, detalla.

Despoblaci贸 i foment de l’ocupaci贸 s贸n dues de les l铆nies estrat猫giques de l’acci贸 del Consell de Ximo Puig per a esta nova etapa de la Comunitat Valenciana. 鈥淓mprendre pot ser una soluci贸: l’autoocupaci贸 i que les persones que tinguen un ofici puguen fer un projecte de vida鈥, assegura Briones.

CONDICIONS

Per a tindre acc茅s a les ajudes, que es poden sol路licitar a trav茅s de la p脿gina web de Labora o en qualsevol servei territorial d’este organisme, s’ha d’haver estat inscrit com a demandant d’ocupaci贸 fins al moment de la sol路licitud, a m茅s de presentar un informe de viabilitat 鈥渜ue done seguretat i suport al projecte鈥, assenyala Briones. Quant al termini per a realitzar la sol路licitud, acaba el dia 31 d’octubre de 2022, i les subvencions es concediran en funci贸 del moment en el qual es realitze la petici贸.

脷ltimas noticias