El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
📚 Planificació, 5.000 docents extra i 39 milions per a un nou curs segur
PSPV-PSOE
  • El Consell de Ximo Puig incrementa el professorat en un 15% per al curs 2021-2022 mentre que altres comunitats, com la de Madrid, només contracten un 27% dels docents promesos per al curs anterior
  • El Govern d'Espanya destinarà a la Comunitat Valenciana un total de 125 milions d'euros per a polítiques educatives, digitalització, i finançament de llibres de text i unitats d'acompanyament educatiu
En matèria de política educativa, fer els deures implica planificar, reforçar les plantilles i destinar més recursos a l’essencial. El Consell de Ximo Puig ha fet els deures de cara al curs 2021-2022 i, en plenes vacances escolars, les aules valencianes ja estan preparades per a un inici de curs segur a partir de setembre. La recepta per a un curs segur es prepara a partir d’uns ingredients específics: un esforç extra d’organització i planificació, la contractació de 5.000 docents i la inversió de 39 milions d’euros per a augmentar la seguretat sanitària dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.
El Govern valencià té clar que és el moment de redoblar els esforços perquè les aules continuïn sent espais segurs, com demostra el fet que el 99,9% dels grups d’alumnat valencià va acabar l’última setmana de curs sense incidències per Covid. En un curs especialment complicat per la incidència de la pandèmia, l’Executiu ha decidit reforçar les plantilles amb vista a un millor desenvolupament de les classes i un millor repartiment del treball, i per això ha anunciat la contractació de 5.042 docents extra. Es tracta d’un reforç del 15% del total del professorat valencià, una xifra que contrasta amb les polítiques de personal d’altres comunitats autònomes governades pel PP, com la de Madrid, que ha decidit contractar només el 27% dels docents promesos per al curs anterior, que no va arribar a incorporar-se.

 

Ací, les prioritats són clares i els protocols han funcionat. Per això, durant este curs que ja ha acabat, el Consell de Ximo Puig ha contractat 4.500 docents de reforç i ha immunitzat a 110.000 persones vinculades al món educatiu per a atallar la propagació del virus a les aules i protegir l’alumnat. A més, s’han pres mesures per a eliminar la bretxa digital i, sobretot, per a garantir que, en el retorn a la presencialitat, ningú es quedés enrere. En esta línia han anat mesures com el xec escolar o la consolidació del programa Xarxa Llibres d’intercanvi de llibres de text.

125 MILIONS DEL GOVERN D’ESPANYA

Així mateix, el Govern central ha destinat a la Comunitat Valenciana un total de 125 milions d’euros per a polítiques educatives i per a avançar cap a una educació més digital i integradora. En concret, i en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, la Comunitat Valenciana rebrà 104 milions d’euros per a la digitalització del sistema educatiu,  6 milions d’euros per a finançar llibres de text i materials didàctics, i 2,9 milions per a unitats d’acompanyament. A més, al territori valencià li corresponen 11 milions d’euros per a programes de reforç educatiu (PROA).

Així, som la tercera autonomia que més fons per a la digitalització i per al reforç educatiu rep, i la segona a rebre més fons per a les unitats d’acompanyament i orientació i per al finançament de llibres de text, unes quantitats responen al treball del Consell de Ximo Puig per dotar al sistema de més centres i més docents. I és que el reforç de personal i recursos ha demostrat ser la recepta més eficaç per a un curs segur, i el Govern valencià ja ha reunit tots els seus ingredients per al nou any escolar.
Últimas noticias