El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
📢 Tots a una veu per un Finançament Just
PSPV-PSOE
  • Els i les socialistes valencians sumen forces en tres manifestacions paral·leles celebrades a València, Alacant i Castelló per a exigir la reforma del sistema de finançament
  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, reivindica “una suficiència financera per a mantindre un Estat de Benestar potent i vigorós”

Exigir la reforma del sistema de finançament autonòmic perquè totes les comunitats autònomes puguen oferir uns serveis públics potents i en igualtat de condicions, aqueix va ser l’objectiu comú de les manifestacions celebrades aquest dissabte a València, Alacant i Castelló en les quals els i les socialistes valencians alcem les nostres veus per a reivindicar una qüestió de justícia social.

Les tres manifestacions – la celebració de les quals coincideix amb el quart aniversari de la gran mobilització – van omplir el dissabte a la vesprada els carrers de les tres capitals de província, mobilitzant a milers de valencians i valencians sota el lema ‘Un poble unit per un finançament just’. “Portem ja molts anys amb esta reivindicació i hem aprés que és necessari persistir perquè siga real el que diu la Constitució: que hi haja suficiència financera per a mantindre un Estat de Benestar potent i vigorós”, va explicar el president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig.

I és que la reforma del sistema de finançament és més que una reivindicació una necessitat que precisa del suport de totes les forces polítiques i el major consens entre autonomies possible. Així, ho reiterava Ximo Puig este cap de setmana, en recordar que “ara ningú pot posar-se de perfil” i que és el moment de “exigir al Partit Popular que actue com un partit de Govern, amb responsabilitat”.

En la mateixa línia, la sotssecretària del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, va apuntar que “el finançament autonòmic sempre ha sigut una prioritat per a este partit i aquest Consell” i va reivindicar que encara que “hem avançat molt, necessitem que la reforma es materialitze per a continuar garantint els serveis fonamentals”

Així mateix, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, va apostar per “fer-nos sentir en tots els racons d’Espanya i davant el propi Ministeri, perquè aquesta és una qüestió de justícia social”: “Urgeix posar fi a esta discriminació”. En este sentit, Soler va assenyalar que “ara tenim el mateix dret a eixir al carrer en defensa del nou model que fa quatre anys perquè, encara que hi ha proposta de reforma damunt de la taula, encara no s’ha fet efectiu el nou model de finançament”.

CONTINUAR AVANÇANT

Durant estos quatre anys des de la gran mobilització de la societat valencià per a exigir la reforma urgent del model de finançament s’han dut a terme avanços substancials, però no són suficients.

“El Govern de Pedro Sánchez és conscient de la situació de desigualtat que viu la Comunitat Valenciana” va apuntar el president Ximo Puig, qui va destacar que “estem molt millor dels estàvem perquè l’actitud de l’actual Govern és clarament diferent que la de l’anterior”.

Malgrat estos avanços, el secretari general del PSPV-PSOE insisteix “no és suficient, necessitem un nou model, i per a això és necessari un gran acord polític” que ha de passar pel consens i el diàleg i tindre en compte les realitats de totes les comunitats autònomes.

Últimas noticias