El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🚆Pla de xoc de Rodalies: El Govern rebaixa un 35% els abonaments i recupera freqüències
  • La ministra de Transports, Raquel Sánchez, anuncia a València una sèrie de mesures per a acabar amb les cancel·lacions i supressions i compensar a les persones usuàries
  • El pla inclou reunions setmanals entre Ministeri i Generalitat per a fer un seguiment de les freqüències i el reforç de més de 60 persones en al voltant de 30 estacions per a oferir informació sobre el servei

El Pla de xoc del Govern d’Espanya sobre el servei de Rodalia en la Comunitat Valenciana ja és una realitat. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar esta setmana a València, després d’una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, una bateria de mesures per a millorar aquest servei ferroviari, que inclou, entre altres coses, la rebaixa d’un 35% dels abonaments de Rodalia, així com la recuperació de les freqüències. Un pla ambiciós que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat “un punt d’inflexió” per a millorar esta xarxa de transport.

En concret, el Ministeri de Transports s’ha compromés a recuperar progressivament les freqüències anteriors a la pandèmia, amb el que es preveu arribar el mes de juny al 100% dels serveis. A més, Raquel Sánchez ha anunciat que es reforçaran els serveis d’autobusos en hores puntes o davant cancel·lacions i que la reducció del 35% en el bonotren, us abonaments mensuals limitat i il·limitat i l’abonament estudie, s’aplicarà amb efectes retroactius a l’1 de gener, i durant aquest primer trimestre de l’any, una mesura que beneficiarà ja a més de 30.000 persones.

Amb la finalitat de controlar els nivells de prestació del servei, s’ha acordat que el Ministeri i la Conselleria de Política Territorial mantindran reunions setmanals, en les quals participaran també tècnics de Renfe i Adif. A més, hi haurà reunions mensuals “de caràcter més polític”. Quant a la informació sobre les freqüències i el servei, el Ministeri de Transports ha anunciat que es reforçarà el personal d’informació, amb la contractació de més de 60 persones, que estaran treballant en unes 30 estacions de Rodalies. Altres mesures inclouen un pla de millora de les instal·lacions i el sistema exprés de devolució de l’import de bitllets en casos de cancel·lacions o retards de més de 15 minuts.

MESURES A CURT, MITJÀ I LLARG TERMINI

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha agraït el “compromís” del Govern de Pedro Sánchez per millorar la situació de les Rodalies de la Comunitat Valenciana, i ha apostat per adoptar “mesures a curt, mitjà i llarg termini davant la situació d’emergència» d’este servei. Al seu judici, el pla de xoc és un «exercici de realisme i de responsabilitat» per a avançar en la millora dels problemes existents.

En este sentit, el president ha reconegut que ambdues administracions estan «profundament preocupades» pel funcionament de la xarxa ferroviària i ha assenyalat que, encara que existeixen «problemes històrics», s’han de “escometre canvis urgents, que passen no sols per recuperar els nivells de freqüència previs a la pandèmia, sinó per millorar-los i prestar un servei digne a la ciutadania”.

Últimas noticias