El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🚇 L10 i Tram d’Alacant: nous eixos per apostar per “ciutats de 15 minuts”
  • La L10 de Metrovalència connectarà el centre de la capital amb la Ciutat de les Arts i les Ciències en 16 minuts
  • Ximo Puig anuncia que les obres de la nova estació Alacant Intermodal es licitaran a principis del 2023 amb una inversió de 100 milions d'euros

L’aspiració d’una ciutat on els trajectes d’un punt a un altre no costen més de 15 minuts cada vegada és més a prop amb l’aposta per un transport públic àgil a les grans ciutats de la Comunitat Valenciana, com el reforç del Tram d’ Alacant o la posada en marxa, els propers mesos, de la L10 de Metrovalència, que connectarà la zona central de la capital amb la Ciutat de les Arts i les Ciències en 16 minuts.

Es tracta d’una reivindicació històrica, una línia abandonada per l’anterior govern municipal del PP, un dels pufos que va patir la ciutat de València i la Comunitat Valenciana durant els seus Governs. Ara, el Consell de Ximo Puig ha apostat per acabar aquesta infraestructura, que, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret.

La nova línia de Metrovalència obrirà al públic a finals d’abril o principis de maig. Com ha destacat el conseller de Transports, Arcadi España, permetrà “vertebrar i unir tots els barris de la ciutat i generar igualtat de condicions entre els veïns així com connectar el nucli turístic de la Ciutat de les Arts i el centre administratiu de la Ciutat de la Justícia».


TRAM D’ALACANT


Així mateix, el president Ximo Puig ha anunciat que el projecte per a l’execució de les obres de la nova estació Alacant Intermodal, on radicarà la connexió de l’estació de Estels del TRAM d’Alacant amb l’estació d’ADIF-Renfe d’Alacant, serà autoritzat pel Consell a finals d’aquest any, de manera que es podrà licitar a principis de 2023, adjudicar-se al primer semestre d’aquest any i iniciar-se a finals.

Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros, “té com a objectiu estratègic potenciar la intermodalitat a la ciutat d’Alacant i fer possible el creixement ja presentat i planificat de la xarxa del TRAM a Alacant”, segons Ximo Puig .

L’aposta per la millora dels serveis de transport públic també ha tingut el seu reflex al Tram d’Alacant. Recentment la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat els tràmits del projecte de connexió del TRAM amb Sant Joan d’Alacant. Per al conseller, aquesta infraestructura es complementa amb una aposta per la intermodalitat, amb la construcció d’una àrea de parada d’autobusos que permeti i fomenti l’ús de diferents maneres de transport, així com instal·lacions d’aparcament segur de bicicletes.

Últimas noticias