El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃煟 Sancions als establiments que actuen com a bordells i acompanyament a les v铆ctimes d鈥檈xplotaci贸 sexual: la estrat猫gia del Consell per abolir la prostituci贸
  • 鈥 La Reforma de la Llei d鈥橢spectacles de la Generalitat permetr脿 sancionar aquells locals on s鈥檈xerceix la prostituci贸 de manera clandestina, camuflada en llic猫ncies d鈥檋ostaleria i d鈥檕ci
  • 鈥 La consellera de Just铆cia i Interior, Gabriela Bravo, ha explicat que es busquen f贸rmules per a combatre la prostituci贸 鈥渘o sols en els espais p煤blics, sin贸 tamb茅 dins dels establiments que s鈥檃profiten de la vulnerabilitat de les dones鈥

La modificaci贸 de la Llei d鈥橢spectacles de la Generalitat 茅s l鈥櫭簂tima mesura que el consell de Ximo Puig dur脿 a terme per tal de abolir la prostituci贸 a la Comunitat Valenciana. Una reforma que, pr猫via consulta p煤blica, permetr脿 sancionar administrativament aquells locals on s鈥檈xercisca la prostituci贸 i que es camuflen amb llic猫ncies d鈥檈stabliments d鈥檕ci o d鈥檋ostaleria.

Gr脿cies a la reforma d’aquesta llei, la Comunitat Valenciana es convertir脿 en la primera i 煤nica autonomia que multar脿 la demanda de sexe en els establiments p煤blics, la terceria locativa, 茅s a dir, sancionar a aquells que, amb 脿nim de lucre, proporcionen un lloc on prostituir dones, i la publicitat de sexe pagat, segons ha explicat la consellera de Just铆cia i Interior, Gabriela Bravo.

芦Es pret茅n buscar f贸rmules per a aplicar-ho no sols en els espais p煤blics, sin贸 tamb茅 en l’activitat que es desenvolupa dins dels establiments en els quals sabem que s’aprofiten de la vulnerabilitat, de la pobresa, de la situaci贸 terrible en la qual viuen la majoria de les dones, moltes d’elles v铆ctimes a m茅s de tr脿fic禄, ha detallat.

A m茅s, la consulta p煤blica pr猫via permet que associacions i particulars interessats formulen les al路legacions que estimen necess脿ries, una f贸rmula que busca, segons Bravo, aconseguir 鈥渆l major consens possible鈥. 鈥淒’ac铆 la necessitat de recaptar les opinions de tots aquells que vulguen aportar-nos la seua visi贸禄, ha explicat la consellera Bravo.

D’acord amb un estudi pertanyent al F貌rum Valenci脿 per l鈥橝bolici贸 de la Prostituci贸, s鈥檈stima que en la Comunitat hi ha entre 10.000 i 13.000 dones prostitu茂des, 164 establiments identificats com llocs de prostituci贸 i m茅s de 52.000 anuncis en internet que oferten aquests serveis. Aix铆 mateix, l鈥檈studi revela que les persones prostitu茂des es troben en situacions de gran vulnerabilitat, ja que s贸n v铆ctimes de viol猫ncia, exclusi贸 social, pobresa i xenof貌bia, entre altres factors d’inseguretat.

https://twitter.com/GVAjusticia/status/1499029259779600384?s=20&t=XzRD7pjRAkHZ0SrqZbenFA

Per aquest motiu, la consellera de Just铆cia va proposar que totes les dones prostitu茂des siguen considerades v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere, ja que l鈥檃ctual Llei Integral de Viol猫ncia sobre la Dona contempla la tracta amb fins d鈥檈xplotaci贸 sexual com una manifestaci贸 de viol猫ncia, per貌 el reconeixement no s鈥檈st茅n a tot tipus de prostituci贸. 鈥淭racta i prostituci贸 no 茅s el mateix, i aix貌 ha de quedar reflectit en la norma per tal de garantir l鈥檃cc茅s d鈥檃questes dones a tots els drets i recursos assistencials que protegeixen les v铆ctimes del terrorisme masclista鈥, va explicar Bravo.

Aquesta situaci贸 d’explotaci贸 se sustenta en l’alta demanda de sexe pagat, at茅s que nom茅s en la Comunitat Valenciana el nombre d’homes que ha pagat per sexe en l’煤ltim any s’estima en al voltant de 115.000. Per aix貌, un dels eixos d鈥檈sta estrat猫gia per tal d鈥檃bolir la prostituci贸 茅s la sanci贸 penal de la demanda i compra de sexe, ja que, segons la consellera, 鈥溍﹕ evident que si existeix la prostituci贸 茅s perqu猫 milions d’homes estan disposats a comprar els cossos de les dones鈥. 鈥淗em de posar el focus ac铆 i castigar, en el marc de les nostres compet猫ncies, tant el consum com qualsevol mena d’aprofitament que es produeix amb l’explotaci贸 sexual sistem脿tiques de les dones鈥, ha desenvolupat.

A m茅s, la titular de Just铆cia del Consell ha anunciat que el seu departament elaborar脿 un Model 脷nic d’Ordenan莽a Abolicionista 芦que s’oferir脿 a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i que tractar脿 la prostituci贸 com una mena de viol猫ncia de g猫nere i no com un problema d’ordre p煤blic, sancionant al puter i protegint la v铆ctima鈥. Per tal de donar una soluci贸 conjunta i efectiva, i com a conseq眉猫ncia de la complexitat d鈥檃quest assumpte, tamb茅 s鈥檌nstar脿 el Govern i a les Corts Generals a l’aprovaci贸 d’una Llei Integral per a l’Abolici贸 de la Prostituci贸 i que contemple la prohibici贸 de totes les formes de proxenetisme, ja que 茅s 鈥渓a resposta m茅s contundent per a erradicar aquest tipus de viol猫ncia de g猫nere鈥, ha concl貌s Bravo.

脷ltimas noticias