El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
🤝 L’eix valencià-balear, una aliança per l’Espanya descentralitzada
PSPV-PSOE
  • En els diferents debats, presidits per Ximo Puig i Francina Armengol i en els quals han participat també representants de la societat civil i empresaris, s'han abordat assumptes com la reactivació econòmica, la creació d'ocupació i els Fons Next Generation EU
  • Ximo Puig aposta per "una Espanya des de baix, amb respecte a les identitats i singularitats, sempre pensant en la igualtat de les persones"

Una aliança de la perifèria per a defensar els interessos comuns en matèria de finançament i inversions enfront del centralisme. És el que ha reivindicat el president Ximo Puig, que ha celebrat esta setmana una cimera bilateral amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, a Palma. Una trobada que el president ha definit com l’inici d’una nova etapa de relacions entre totes dues comunitats, el començament d’un eix valencià-balear, central en una nova aliança per l’Espanya descentralitzada enfront del “efecte aspiradora” de Madrid.

En la trobada, en la qual han participat, a més de representants dels dos governs, representants de la societat civil i d’organitzacions empresarials, s’han abordat en diferents debats i reunions assumptes com la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, posant especial èmfasi en la importància del diàleg social i en l’oportunitat en comú que suposen els Fons Next Generation EU. Així mateix, s’han tractat estratègies per a compartir i enfortir les polítiques de resposta social a la crisi generada per la pandèmia, per a impulsar la sostenibilitat, i la regeneració del Mediterrani, a més de vies per a reforçar la reactivació de la mobilitat i el turisme. Com a assumpte fonamental, a més, els participants han abordat la necessitat d’aconseguir un nou model de finançament autonòmic per al sosteniment i la millora dels serveis públics.

“És un pas endavant en la manera d’entendre l’Espanya real, basada en moltes mirades des de la diversitat i la suma permanent«, ha defensat el president Ximo Puig, que ha apostat per caminar “cap a un model d’Estat en el qual hi haja harmonia, cohesió i justícia social». “Hem demostrat una vegada més que hi ha vida més enllà de Madrid, fins i tot vida intel·ligent”, ha manifestat.

Així mateix, per al president, esta cimera pot ser el precedent d’altres trobades que puguen ampliar-se a altres autonomies per a construir «una Espanya des de baix, amb respecte a les identitats i singularitats, sempre pensant en la igualtat de les persones». Així, s’ha referit a la reunió que mantindrà al setembre amb el president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla, en la qual ha apostat per construir aliances i posicions comunes en debats com el finançament autonòmic.

Últimas noticias