El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃 Salut mental, una prioritat que cal abordar col路lectivament
PSPV-PSOE
  • 鈥 La Convenci贸 Ciutadana per a la redacci贸 del Pla per a la Salut Mental comptar脿 amb la participaci贸 de membres
  • 鈥 La pionera iniciativa pret茅n involucrar a la ciutadania en la reflexi贸 d鈥檜n assumpte de gran rellev脿ncia

La Convenci贸 Ciutadana que servir脿 per a dissenyar el Pla Valenci脿 d鈥橝cci贸 per a la Salut Mental avan莽a. El pioner proc茅s a nivell mundial busca involucrar a la ciutadania per a la deliberaci贸 d鈥檈ste assumpte tan transcendental.

Des de la Generalitat es convida a participar en aquesta Convenci贸 a 9.000 persones a partir d鈥檜na mostra descriptiva de la societat. D鈥檈ste grup seran finalment 70 i les membres que participaran en la convenci贸. Ho faran per tal de formular propostes i suggeriments al voltant del tractament de la salut mental al nostre territori.

Esta iniciativa permet que la dialogue i consensue recomanacions perqu猫 experts i diferents grups pol铆tics elaboren un pla espec铆fic sobre la mat猫ria. En definitiva, es tracta d鈥檜n proc茅s innovador que t茅 com a objectiu fer part铆cip a la societat en la deliberaci贸 d鈥檜n assumpte p煤blic de gran rellev脿ncia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, celebrava la posada en marxa d鈥檃questa convenci贸, alhora que destacava la import脿ncia de 鈥渃ol路locar en el lloc que correspon la atenci贸 a la salut mental鈥. A m茅s, el tamb茅 secretari general del PSPV-PSOE ressaltava que la pand猫mia ha fet visible la vertadera dimensi贸 de la salut mental, durant molt de temps 鈥渁partada de les grans prioritats de la salut p煤blica鈥.

Tal i com ha expressat el comissionat de la Generalitat per al Pla Valenci脿 d鈥橝cci贸 per a la Salut Mental, Rafael Tabar茅s, 鈥渓a pand猫mia ho ha canviat tot鈥. Per tal motiu, segons ha afirmat, 茅s el 鈥渕oment propici鈥 per a que es done la vertadera import脿ncia als problemes de salut mental, i que, per aconseguir-ho, 鈥渓a millor forma es amb la participaci贸 directa de la ciutadania鈥.

A partir del 5 de mar莽 esta iniciativa comen莽ar脿 el seu recorregut, que estar脿 conformat per quatre reunions di脿ries. En estes, familiars de persones amb problemes de salut mental, representants del m贸n acad猫mic i persones expertes en este 脿mbit, dialogaran amb els participants de la Convenci贸 Ciutadana que hauran d鈥檈laborar de manera col路lectiva un llistat amb diferents recomanacions i propostes. Durant els mesos d鈥檃bril i maig, altres comissions de treball realitzaran una proposta de redacci贸 del Pla de Salut Mental a partir de les conclusions de la ciutadania.

Esta iniciativa assenyala la import脿ncia que el Consell atorga a la salut mental, ja que es suma a la contractaci贸, des d鈥檈ste mes de gener, de 69 professionals per refor莽ar l鈥檃tenci贸 en salut mental de la poblaci贸 infantil i juvenil.

脷ltimas noticias