El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
Així és el dic sanitari del Consell de Ximo Puig: 658 milions i 1.200 llits més
PSPV-PSOE
  • La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa el Pla d'Infraestructures Sanitàries 2021-2023, dotat amb 658,3 milions per a ampliar o modernitzar 58 centres d'atenció primària i 38 hospitals
  • La inversió en Sanitat en la Comunitat s'ha multiplicat per quatre des que governa el Consell de Ximo Puig

La pandèmia ha evidenciat més que mai la necessitat de disposar d’un sistema sanitari que actue com un “dic de contenció robust, modern i eficaç” enfront de possibles contingències sanitàries com la derivada de la Covid. Són paraules de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha presentat el Pla Créixer +, el Pla d’Infraestructures Sanitàries 2021-2023, pel qual s’invertiran 658,3 milions d’euros en actuacions en 58 centres d’atenció primària i 38 hospitals de la Comunitat Valenciana, i es crearan 1.200 llits.

És una mostra més del compromís del Consell de Ximo Puig amb l’enfortiment del sistema sanitari públic valencià. Este Govern té clares les seues prioritats i sap que una sanitat pública, universal i gratuïta fort salva vides. Per això, este Executiu ha quadruplicat la inversió en Sanitat respecte a l’últim Consell del Partit Popular. Enfront de la tisorada en els serveis públics, inversió en sanitat, educació i serveis socials. Enfront de la pandèmia, enfortiment de la sanitat valenciana.

Gràcies a este treball, la Comunitat Valenciana ha aconseguit convergir en despesa sanitària amb la mitjana espanyola, fins a superar la diferència de més de sis punts que existia i augmentant el pressupost en Sanitat, que enguany és de 7.000 milions d’euros. Són xifres que reflecteixen que, malgrat l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana, els Governs presidits per socialistes saben “jerarquitzar i prioritzar el que és fonamental”.

En este sentit, el president Ximo Puig ha assegurat que l’objectiu «fonamental i irrenunciable» és garantir una «salut pública de qualitat, universal i gratuïta, perquè les valencianes i valencians, al marge de la seua condició social o realitat econòmica, tinguen garantida una sanitat de màxima qualitat».

 

MÉS INVERSIÓ PER A LA MILLORA DEL MODEL ASSISTENCIAL

La Conselleria de Sanitat té com a prioritat, a més, la modernització dels hospitals i centres d’atenció primària i la millora del model assistencial. Per províncies, 224,7 milions d’euros es destinaran a Alacant, 73,3 milions d’euros  a Castelló i 340,3 milions a València. Estes inversions aniran destinades a actuacions d’ampliació o reforma de centres sanitaris  en una superfície total de 351.783 metres quadrats, la qual cosa es tradueix en actuacions en 22 hospitals, així com la construcció o millora de 50 centres de primària i 6 nous d’especialitats. Tot això suposarà un increment de 1.206 llits hospitalaris i 48 nous quiròfans.

Últimas noticias