El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
Condemna ferma del PSPV davant l’agressió al poble d’Ucraïna
PSPV-PSOE
  • Donem suport a la iniciativa del Consell de Ximo Puig per convertir la Comunitat Valenciana en corredor humanitari
  • Presentarem mocions en tots els ajuntaments per condemnar la invasió russa d’Ucraïna i exigir a Putin el cessament de la violència

El 24 de febrer el president de la Federació Russa, Vladímir Putin, va violar la legalitat internacional al ordenar la invasió de Ucraïna. D’aquesta manera va iniciar un atac no sols a la sobirania i integritat territorial d’un estat, sinó també una agressió sense precedents a tot un sistema de valors fonamentat en la convivència i la llibertat. Ens trobem davant d’un atac unilateral i covard propi del passat, que vulnera els valors d’una Europa construïda amb esforç, i amb els principis de la llibertat i del respecte als drets humans com a bandera innegociable.

La invasió del territori ucraïnès per part d’un estat autocràtic i militarista pretén fer trontollar els ciments del projecte europeu. Putin ha fet renàixer l’odi, la mort, el drama humà… L’agressió a Ucraïna és, també, l’agressió a tot el llegat de les generacions que lluitaren per un futur on la violència i la força no tornaren a truncar les vides de milers i milers de persones. Per totes estes raons, la guerra de Putin és injustificable i intolerable des de qualsevol punt de vista democràtic. La resposta de la Unió Europea ha sigut coherent amb els seues principis fundacionals. Rebutja de manera inequívoca l’atemptat contra la llibertat i la pau que suposa esta invasió. I, alhora, aplica sancions econòmiques a Rússia i aprova l’enviament d’ajut material i militar a Ucraïna. 

Les fermes conviccions del socialisme valencià, profundament europeistes, obliguen a posicionar-se indubtablement al costat de la defensa dels drets humans i de la legalitat internacional. Al PSPV-PSOE condemnen de forma enèrgica el que és un crim que ha arrabassat la llibertat i la vida de centenars de persones. Creguem en la diplomàcia i en la imposició severa de sancions per a aconseguir una pau real. Estem al costat del poble ucraïnès, de les institucions europees. I per això exigim a la UE i als organismes internacionals una contundència i rotunditat majors i que comporten la presa de mesures més restrictives per a frenar l’escalada de violència que suposa la invasió russa. 

En este sentit, l’eurodiputada i membre de l’executiva del PSPV, Inmaculada Rodríguez Piñero, reclama als Estats Membres de la Unió Europea que admeten als qui fugen del conflicte com a objectors de consciència. També que s’amplien les sancions a Rússia i que es reconega públicament als ciutadans i ciutadanes, tant russos com ucraïnesos, que han eixit a manifestar-se en contra de la guerra arriscant la seua pròpia seguretat. “Les institucions democràtiques han de ser clares amb el rebuig i la condemna enèrgica d’una invasió bèl·lica que viola el dret internacional i han de posicionar-se de manera explícita a favor del poble ucraïnés”, ha manifestat. A més, des del PSPV-PSOE presentarem mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per condemnar la invasió russa d’Ucraïna i exigir a Rússia el cessament les hostilitats de manera immediata. 

Ens posicionem, així mateix, a favor de les mesures que està prenent el Govern d’Espanya en matèria d’acollida de refugiats i al fet de sumar-se a l’enviament com a Estat Membre de material per a les Forces Armades d’Ucraïna. I donem tot el suport a la decisió del Consell de Ximo Puig de convertir a la Comunitat Valenciana en un Corredor Humanitari. Es tracta, amb esta mesura, d’enviar material farmacèutic o d’activar el Fons d’Emergència per a donar una resposta a les víctimes més vulnerables. Demostrarem, una vegada més que, per als i les socialistes, no hi ha fissures en la lluita contra l’opressió 

El compromís socialista valencià amb la llibertat és inqüestionable, i no permetrem que la equidistància, la indiferència i d’altres excuses el condicionen. Front a la barbàrie, els socialistes creguem que és el moment de la unitat, de la fermesa, de la solidaritat.

El poble d’Ucraïna està en el nostre pensament. Les 21.000 persones que conformen la comunitat ucraïnesa de la Comunitat Valenciana tenen tot el nostre suport i el nostre afecte. La llibertat i la pau és el que ens ocupa, i mai renunciarem als principis europeus, a la defensa dels drets humans i a la convivència que ens hem donat entre tots. 

Últimas noticias