El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
El Consell de Ximo Puig i el sector ceràmic, units davant la crisi energètica

L’augment dels costos energètics està provocant greus conseqüències en el sector ceràmic. Un sector que necessita més que mai l’ajuda de les institucions públiques per a fer front a la crisi derivada de la invasió d’Ucraïna. És per això, que des del Consell de Ximo Puig es continua treballant de manera constant per a junts trobar la millor solució per a la complicada situació que vivim.

Aquesta mateixa setmana, el president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presidit la reunió de la Mesa de la Ceràmica en la qual ha traslladat el seu total suport al clúster ceràmic: «El nostre propòsit és continuar intensificant el treball amb la Unió Europea per a visibilitzar aquesta situació”. Així, Ximo Puig ha subratllat que la Generalitat està alineada amb el clúster de la ceràmica de Castelló, i ha mostrat la seua aposta decidida per aconseguir recaptar el suport de totes les institucions, tant de la Unió Europea com del Govern d’Espanya, per a aconseguir “respostes excepcionals”.

A més, durant la trobada el president s’ha compromés a traslladar al Govern d’Espanya les necessitats del sector i intensificar les peticions d’ajuda per a un motor “fonamental per a l’ocupació i l’economia de la Comunitat Valenciana”.

Ajudes directes

Les empreses ceràmiques necessiten respostes i compromisos, i el Consell de Ximo Puig li les està donant. El president ha comunicat que l’IVF oferirà dues línies de finançament, dotades amb un mínim de 50 milions d’euros cadascuna per a ajudar-los a fer front als sobrecostos energètics. Les dues línies de finançament consistiran una per a dotar de liquiditat a les empreses i una altra de crèdits participatius, que podran ampliar-se amb els instruments financers de l’Estat oferits per l’ICO o Cofides.

De manera paral·lela a aquestes ajudes, la Generalitat continuarà treballant des del diàleg amb el Govern d’Espanya perquè s’amplien les ajudes directes fins al màxim contemplat en el marc temporal d’ajudes estatals aprovat per la Unió Europea. En el cas que això no ocórrega, ha explicat Ximo Puig, el compromís de la Generalitat és complementar-les.

Últimas noticias