El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
El millor CaixaForum d’Espanya obre les seues portes a València
  • Es tracta d'un dels espais referents en ciència, cultura i innovació a Espanya
  • Una inauguració possible per les polítiques de consens i d'atracció d'inversions del Consell de Ximo Puig

CaixaForum València és ja una realitat. L’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull, des d’esta setmana, un dels espais referents en ciència, cultura i innovació de tota Espanya. Es tracta del centre més capdavanter i de majors dimensions del sector al territori espanyol. Una inauguració possible gràcies a les polítiques de consens i d’atracció d’inversions que lidera el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig. Un èxit polític, econòmic i social, que se suma als recents anuncis de Ford i Volkswagen fruit de l’estabilitat i la seguretat de les institucions de la Comunitat Valenciana. Una situació ben diferent dels governs del PP i la hipoteca reputacional del qual ha aconseguit superar el socialisme valencià.

De fet, l’Àgora de València era un edifici degradat i deteriorat amb el PP al capdavant de les institucions. La seua despesa final va ser notablement superior a l’inicialment aprovada i va generar un desfalc milionari a les arques públiques. Ara, el Consell de Ximo Puig i la Fundació La Caixa obren un espai de 10.000 m² per a la divulgació del coneixement i la innovació. El nou CaixaForum disposa d’un auditori per a unes 300 persones, una llibreria i un restaurant.

L’avantguardista recinte està destinat al públic general i, especialment, a les famílies. Compta amb nombrosos espais educatius dirigits a la població infantil. El Consell de Ximo Puig torna a situar a la ciutadania valenciana en el centre de les seues polítiques. Tres són les exposicions amb les quals obre les seues portes: “Faraó: Rei d’Egipte”, “Horitzó i Límit: Visions del Paisatge” i “El Núvol”, sobre la intel·ligència artificial aplicada a l’àmbit de l’educació.

El nou contenidor cultural compleix el compromís amb la ciència, el desenvolupament del coneixement i la innovació, del Consell que lidera el president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig. El capital humà i tecnològic de la Comunitat Valenciana són innegables. Les polítiques progressistes i d’avanç social van en esta mateixa direcció: aprofitar al màxim el talent de la nostra terra des del consens, l’estabilitat i la fiabilitat. Amb este CaixaForum la Comunitat Valenciana continua la seua recuperació econòmica, social i emocional amb xifres rècord d’ocupació.

Últimas noticias