El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
El nou Consell de Ximo Puig preval la visió femenina per a impulsar un nou temps
  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, destaca que el Consell treballarà per el “progrés segur de la Comunitat Valenciana des de l'estabilitat i l'acord”
  • L'Executiu valencià està format per conselleres i consellers que destaquen pel seu perfil "professional, gestor i solvent" i és ja el primer de la història autonòmica amb més dones que homes

Temps de canvi per a continuar avançant. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha escomés en els últims dies una remodelació de Govern. El principal objectiu en ment, reimpulsar les polítiques progressistes en la Comunitat Valenciana i avançar en la consolidació de la recuperació postpandèmia. Noves cares que se sumen a l’Executiu valencià que, per primera vegada en la història de l’autogovern, compta amb mes dones que homes entre les seues files.

“El nou Consell naix amb la missió de rellançar la Comunitat Valenciana i d’orientar l’acció de govern cap a les transformacions que marcaran aquesta dècada». Ximo Puig enumera la doble aspiració que regeix aquesta acció: la primera propiciar que es visca millor en la Comunitat Valenciana» i la segona atraure més empreses, més turisme de qualitat i més talent.

Així mateix, el president destaca que és un Consell amb un perfil «solvent» i «experimentat». Entre les seues prioritats, la millora i creació d’ocupació, l’enfortiment del benestar i la sostenibilitat justa, tot això amb «la mirada assentada en el nostre espill: la societat valenciana”.

UN PUNT D’INFLEXIÓ

El president Ximo Puig ha assegura que el nou Govern permetrà «rellançar la Comunitat Valenciana en un any decisiu». I explica que la remodelació coincideix amb el «punt d’inflexió» que suposa tant la superació de la pandèmia com l’activació dels fons europeus.

En aquest sentit, assegura que per als valencians i valencianes comença una «fase de modernització profunda gràcies a Europa”. És una situació que planteja nous objectius que demanden un «nou impuls polític, alienat amb el progrés segur pel qual aposta la Generalitat”.

COMPROMISOS COMPLITS I AGRAÏMENT

Després dels canvis efectuats pel president, passen a ser responsables del govern de Ximo Puig: Rebeca Torró, al capdavant de la conselleria de Territori i Obres Públiques; Miguel Mínguez, en la cartera de Sanitat Universal i Salut Pública; Josefina Bueno, nova consellera d’Universitats, Innovació i Societat Digital; i Raquel Tamarit, responsable de l’àrea d’Educació i Esports. A més, Arcadi España passa a ser el nou conseller d’Hisenda i Model Econòmic.

Ximo Puig ha va aprofitar l’acte de nomenament dels nous titulars de l’Executiu per a mostrar “un profund agraïment” als qui deixaven el Consell. Són Vicent Soler, Ana Barceló, Vicent Marzà i Carolina Pascual. Amb ells assegura haver compartit el «temps més difícil» i està convençut que la ciutadania ha valora el seu treball. Ximo Puig agraeix la lleialtat de Vicent Soler, el «tarannà conciliador» de Vicent Marzà, la «capacitat de servei públic» de Carolina Pascual, i la fortalesa d’Ana Barceló, de qui ha destacat la seua dedicació durant tota la pandèmia.

Últimas noticias