El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
El renàixer valencià: adeu a les restriccions pel COVID-19
PSPV-PSOE
  • Les restriccions per a fer front el coronavirus s’acaben després de la millora de tots els indicadors sanitaris.
  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, assegura que comença un "nou temps" en el qual "vacuna, màscara i sentit comú" seran les grans defenses

A 700 dies des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, que ha obligat els valencians i valencianes i a totes les administracions a fortes mesures per a frenar la seua propagació, la Comunitat Valenciana diu adeu a les restriccions. Així ho va anunciar este dimarts el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, davant l’evolució «favorable» de la pandèmia i l’avanç «substancial» en la vacunació.

“Ara comença un nou temps en el qual la vacuna, la màscara i el sentit comú seran les tres grans eines de defensa per al nou cicle” afirma el president. Tot i que recorda que “la pandèmia no ha acabat” i apel·la a mantindre la prudència en el nou cicle de reactivació post-pandèmia.

Es tracta d’una aposta per avançar cap a la normalitat sense oblidar que el COVID-19 segueix entre nosaltres. I que ve acompanyada per algunes restriccions, com l’ús de la màscara en interiors i, quan no siga possible, mantindre la distància de seguretat i la prohibició de fumar en terrasses.

Amb tot això, el president ha destaca que el Consell ha adoptat des de l’inici de la crisi sanitària les mesures necessàries per a cada moment i ha complit el seu compromís de “no mantindre les restriccions més enllà del necessari”.

PASSAPORT COVID I VACUNACIÓ

Respecte a l’exigència del passaport COVID-19, Ximo Puig ha explicat que decau la seua exigència en tots els establiments excepte en les residències i els centres socials, per a protegir la población més vulnerable. Una vigència per a la qual ja s’ha demanat autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El president, insistix sobre l’efecte positiu que ha tingut el passaport per a fomentar la vacunació i perque ha propiciat la immunització de 91.000 persones que no s’havien vacunat. A més, recorda que la Comunitat Valenciana es troba per damunt de la mitjana española, quant a vacunació, en tots els grups d’edat, i quasi 10 punts per damunt en vacunació pediátrica. En detall, el 96,6% de les persones majors de 60 anys i el 94,5% de les majors de 70 ja tenen la dosi de reforç.

Finalment, Ximo Puig ha aprofitat la seua intervenció per agrair tots els valencians i valencianes la seua ajuda i compromís per a superar la pandemia durant els últims dos anys: “La societat valenciana ha sigut exemple d’unió i responsabilitat».

Últimas noticias