El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
馃殞 Integraci贸 tarif脿ria i 芦canvi cultural禄, reptes de la Setmana de Mobilitat 2021
  • El Consell de Ximo Puig se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema 鈥楳ou-et amb Impacte Zero鈥
  • El conseller Arcadi Espa帽a qualifica de 鈥渧ital鈥 import脿ncia la mobilitat sostenible per a aix铆 鈥渁van莽ar en la lluita contra el canvi clim脿tic i millorar la qualitat de vida de la ciutadania鈥

Des que l’any 2015 el Consell de Ximo Puig arribara a les institucions valencianes, el seu comprom铆s amb la mobilitat sostenible ha sigut clar i una prioritat, tal com demostren les diferents accions que des d鈥檈ixe moment s’han anat duent a terme.

En estos sis anys, la Generalitat ha implantat el Bono10 en Metrobus, ha ampliat la xarxa de Metrovalencia i TRAM, al mateix temps que ha creat serveis d’autobusos llan莽adora per a connectar la ciutat de Val猫ncia i els municipis de l鈥櫭爎ea metropolitana amb els principals pol铆gons industrials. A m茅s, a la primavera est脿 prevista la posada en marxa la L10 de Metrovalencia i impulsar la integraci贸 tarif脿ria de Rodalia, Metrovalencia, Metrobus i EMT.

芦Hem avan莽at molt en els 煤ltims anys禄, ha afirmat el conseller de Pol铆tica Territorial, Obres P煤bliques i Mobilitat, Arcadi Espa帽a, qui ha recordat que 芦茅s necessari consolidar un canvi cultural dirigit a la racionalitzaci贸 en els despla莽aments quotidians i, en este sentit, les administracions p煤bliques tenim un paper fonamental禄.

Aix铆, el responsable de Mobilitat del Consell de Ximo Puig, ha advocat per 芦oferir un servei de transport p煤blic eficient禄 i per 芦un urbanisme sostenible capa莽 de recuperar espais per al vianant, l’educaci贸 i la conscienciaci贸 i la digitalitzaci贸 de processos que fomenten l’煤s d’una mobilitat sostenible禄.

‘Mou-et amb Impacte Zero’

Un any m茅s, la Generalitat s’ha sumat a les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la campanya ‘Mou-et amb Impacte Zero’ promovent l’煤s del transport p煤blic amb activitats com el Dia Sense Cotxe, la celebraci贸 de la Ciclov铆a Litoral a Alacant, aix铆 com de les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’, que enguany s’organitzen amb el lema ‘Canta al S贸 de la Mobilitat Sostenible!’ per a estudiants de centres p煤blics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

芦L’objectiu de totes les administracions p煤bliques ha de ser convergir cap a l’impacte zero per a avan莽ar en el canvi cultural que consolide una mobilitat i unes ciutats m茅s sostenibles i en la consecuci贸 d’espais amb menys soroll i contaminaci贸 i m茅s qualitat de vida禄, ha insistit el conseller Arcadi Espa帽a.

脷ltimas noticias