El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
Juventudes Socialistas aposten per una Constitució verda
  • ● València acull les primeres Jornades de Transició Ecològica, organitzades per JSE Participaren el President de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig; la secretària de Transició Ecològica Justa del PSPV-PSOE, Rebeca Torró; i la secretària de la Unió Europea del PSPV-PSOE, Inmaculada Rodríguez Piñero
  • ● JSE plantejarà una reforma transversal de la Constitució en clau verda i buscará consensos cap a una Constitució més ecològica

Les primeres Jornades de Transició Ecològica, organitzades per ‘Juventudes Socialistas de España’ (JSE) han reunit a València a diferents personalitats expertes en ecologia. L’objectiu ha estat reforçar la resposta socialista, jove i verda, front a l’actual emergència climàtica: Una formació en biodiversitat, una visita a l’entorn de l’Albufera, per conèixer els treballs de preservació, i un acte públic, on ha tingut lloc un debat sobre la resposta europea i industrial al canvi climàtic, han estat les principals activitats.

En l’acte del dissabte, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que “tenim una oportunitat històrica per a garantir el benestar i el futur perquè, en aquests moments, el futur és el sol, el vent i la capacitat de generar energies netes. Els socialistes portem l’ecologisme en les venes, ve en el nostre ADN” ha recordat Puig. I ha afegit que “l’ecologisme és canviar de veritat com es produeix l’energia i, per a això, és necessari acordar, pactar i dialogar perquè, per a transformar, cal governar”.

Així s’ha manifestat el secretari general, qui ha recordat que “hem de ser conscients de la urgència i la importància de tindre quantes més fotovoltaiques i quants més parcs eòlics millor”. També ha apuntat que “en això no es pot ser equidistant: l’objectiu és garantir que cada vegada hi haja menys combustible fòssil”.

Per la seua banda, el president de JSE, Víctor Camino, ha insistit en la “reforma de la Constitució en clau verda per tal d’aportar més certesa a l’enorme potencial renovable del país”. I així com en “l’aposta per la descarbonització”, per tal de promoure la inversió privada. En este sentit, el dirigent socialista ha destacat com a exemples la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt i la posada en marxa del PERTE del vehicle elèctric.

En la mateixa línia, la secretària de Transició Ecològica del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, ha remarcat que la gigafactoria “ens converteix en referència tecnològica del sud d’Europa i demostra el lideratge socialista en la lluita contra el canvi climàtic”.

Entre les conclusions de la trobada, s’ha destacat que el partit socialista és el partit de la responsabilitat, el partit progressista que vol salvar el planeta i també a la gent. Segons Ximo Puig, “tenim l’oportunitat d’aconseguir un Estat del Benestar més potent, més del que mai haguérem pogut imaginar perquè l’energia és fonamental, és la que capitalitza tots els sectors econòmics i les possibilitats d’aconseguir un model social europeu potent”. La secretària de la Unió Europea del PSPV-PSOE, Inmaculada Rodríguez Piñero, ha afegit que “els sectors que són motor de la transició ecològica han de rebre ajudes i formació i el Consell de Ximo Puig està donant els passos necessaris per a que els treballadors no perden oportunitats al en este nou mercat”.

L’objectiu d’aquestes jornades, que se celebraran a la resta del territori espanyol, és buscar consens dins de les bases socialistes per tal de plantejar un canvi al text constitucional, per a que done prioritat als principis ecològics i poder complir així amb el Pacte Verd Europeu.

Últimas noticias