El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
La Comunitat Valenciana se suma al projecte europeu per a lluitar contra la depressió i el suïcidi
  • La ‘Aliança Europea contra la Depressió’ formarà als professionals sanitaris per a previndre el suïcidi detectant els primers indicadors en joves, adolescents i persones vulnerables
  • La iniciativa s'emmarca dins d'un dels objectius del Consell de Ximo Puig: situar la salut mental com una de les prioritats de l'executiu valencià

La Comunitat Valenciana s’uneix a l’Aliança Europea contra la Depressió (*EAAD) i formarà a professionals sanitaris per a detectar i tractar els quadres depressius. La iniciativa, que té com a objectiu previndre un dels grans problemes de salut pública a nivell mundial com és el suïcidi, posarà especial atenció en el tractament dels grups de població més vulnerables, entre els quals es troben joves i adolescents.

Aquest projecte s’alinea amb el Pla d’Acció de Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, impulsat pel Consell de Ximo Puig i que posa la salut mental en el centre de les polítiques del govern valencià. La iniciativa ha arrancat ja en quatre centres sanitaris del districte Marítim de València, però l’objectiu és que cobrisca tot el territori de la Comunitat.

Amb aquesta mena d’actuacions es pretén “sensibilitzar a la *ciudadania” i crear una societat “que no mire cap a un altre costat, que mire als ulls als ciutadans que estan en risc de suïcidi, als seus familiars, als seus acompanyants i els puguem dir clarament que estem amb ells, que els volem ajudar i acompanyar”, afirma Rafael *Tabarés, comissionat del Pla Valencià d’Acció en Salut Mental.

Aliança Europea contra la Depressió

L’Aliança Europea contra la Depressió és un programa internacional d’intervenció comunitària que ja s’ha testat en més de 120 regions de 15 països de dins i fora de la Unió Europea. En l’àmbit de la Comunitat Valenciana es donarà formació específica a professionals que treballen en Medicina de Família, Pediatria, Psiquiatria, Infermeria o equips d’unitats de conductes addictives.

 

Últimas noticias