El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
La Ponència Marco del 40 Congrés del PSOE recull com a prioritat l’agenda valenciana
  • Els socialistes valencians aconsegueixen incloure en la Ponència Marco del 40 Congrés l'agenda valenciana amb qüestions com la descentralització, el finançament autonòmic i l'abolició de la prostitució
  • El president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, destaca que aquest ha sigut “el Congrés de la unitat i la fraternitat”: “La mirada valenciana ix reforçada”

El balanç del 40 Congrés del PSOE celebrat a València el passat cap de setmana és positiu per als socialistes valencians. A més d’haver exercit com a amfitrions i haver ostentat la presidència del conclau amb Ximo Puig al capdavant, l’agenda valenciana ha quedat recollida com a prioritat en la Ponència Marco del 40 Congrés.

El president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que “la mirada valenciana ix reforçada” i ha destacat que aquesta trobada ha sigut “el Congrés de la unitat i la fraternitat”: “Hem guanyat totes i tots: ha guanyat el PSOE, però també ha guanyat Espanya”.

La història contarà que en el 40 Congrés de València la memòria socialista es va abraçar amb el seu present per a encarar el demà i que vam saber que aquest país ens necessitava, i que mai – ni amb la pitjor de les pandèmies – llancem la tovallola”, ha subratllat el president després de la celebració de la cita.

Durant la trobada, els socialistes valencians han aconseguit incloure en la Ponència Marco l’agenda valenciana amb qüestions com la descentralització, el finançament autonòmic i l’abolició de la prostitució. Totes elles prioritàries per als valencians i valencianes.

Finançament autonòmic

Avançar en la reforma del model de finançament autonòmic per a així garantir la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes, visquen on visquen. Aqueix és el compromís aconseguit pel PSOE en el seu Congrés Federal, i que respon a les reivindicacions que s’estan realitzant des de fa anys pels socialistes valencians.

La Ponència recull “el ferm compromís” del Govern d’avançar en la reforma del sistema i el de “aconseguir com més prompte millor un acord polític” sobre la qüestió, tenint en compte que aquest ha d’aportar “els recursos suficients per a garantir a la ciutadania un nivell equivalent de serveis públics”.

A més, es fixa que el full de ruta que se seguirà tindrà en compte “el cost real de prestació dels serveis” i estarà fonamentat en els principis de suficiència, solidaritat interterritorial i l’equitat en el repartiment.

En este sentit, el president Ximo Puig ha apuntat que “s’està avançant en una solució que implique suficiència financera per a les comunitats autònomes” i per a “reforçar l’Estat de Benestar”. “Hem de garantir com a partit la igualtat entre espanyols i espanyoles, visquen on visquen perquè si hi ha un valor que defineix als i les socialistes és la defensa de la igualtat”. “Espanya és diversa, però diversitat i igualtat caminen junts, i en aquest 40 Congrés s’han establit una bona base per a treballar en aqueixa direcció”, ha destacat.

Descentralització

La descentralització de les Administracions de l’Estat és un dels temes liderats pel president Ximo Puig que centren l’actualitat de la Comunitat Valenciana i és que només així s’aconseguirà una major cohesió territorial. Durant aquest Congrés s’ha posat de manifest la voluntat de “generar una Espanya més real en la qual s’entenga la diversitat d’aquest país”.

Sobre aquest tema el secretari general del PSPV-PSOE ha subratllat que “sense frentismes ni confrontació, el primer que hem de fer és defensar els interessos de cada territori, entendre i empatitzar amb els interessos de la resta d’autonomies i, sobretot, buscar l’interés general”.

Així el document elaborat en el marc d’aquest Congrés afig l’esmena del PSPV-PSOE per la qual s’assumeix la promoció de la descentralització territorial per a d’aquesta manera aconseguir una Administració “més operativa i eficaç fomentant la igualtat d’oportunitats de tot el territori”.

Abolició de la prostitució

Finalment, una altra de les esmenes defensades per la federació valenciana en el 40 Congrés va ser la necessitat d’acabar “amb la prostitució, perquè és l’últim símptoma de la perversió de l’esclavitud”: “No pot permetre’s en cap país del món decent que existisca l’esclavitud”, ha defensat Ximo Puig.

Concretament, la Ponència explica que aquesta nova llei ha de “protegir i atendre les víctimes, sancionar als prostituidors i proxenetes i castigar tot tipus de proxenetisme”, un procés que deu – recull el text – dur-se a terme amb “amb iniciatives legislatives i canvis socialistes”. A més, destaca la necessitat de fomentar polítiques públiques que oferisquen una eixida a les dones i facen de la prostitució una pràctica del passat.

Amb això, el secretari general del PSPV-PSOE ha reivindicat que el PSOE fa «un pas avant extraordinari» en incloure en la seua ponència que impulsarà l’aprovació en aquesta legislatura d’una llei integral per a abolir la prostitució, que inclourà sancions als clients. Un pas ferm que “parla de la decència d’Espanya, que sempre ha estat fent passos cap avant a favor de les llibertats en els últims anys».

Últimas noticias