El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
La tornada a escola és més fàcil amb el Consell de Ximo Puig
  • Escolarització gratuïta per a menors de dos anys, llibres de text sense cost i reducció de taxes universitàries, principals ajudes per a les famílies
  • La Comunitat estrena una trentena de nous col·legis i aconsegueix la major xifra de docents amb el Consell de Ximo Puig

L’estiu arriba a la seua fi i l’alumnat torna a les aules. Més de 800.000 escolars tornen esta setmana a classe després de les vacances d’estiu. Totes les etapes educatives, des del nivell d’Infantil fins a les universitats, van començar el dilluns 12 al mateix temps, en un fet inèdit en la Comunitat. I, mentrestant, el Consell de Ximo Puig posa a disposició de les famílies i de les classes mitjanes i treballadores un ampli catàleg d’ajudes econòmiques. L’objectiu no és un altre que contribuir, tots junts, a una tornada al col·le més fàcil i senzilla.

Per a començar, l’escolarització és gratuïta des dels dos anys d’edat. Els més menuts comencen, així, la seua educació i socialització sense cost per a la butxaca. I perquè moltes mares i pares puguen conciliar la seua cura de la seua família amb les obligacions laborals. A més, milers d’estudiants comptaran amb llibres de text gratuïts gràcies a la iniciativa Xarxa Llibres del Consell de Ximo Puig. A tot això s’afig el programa de beques menjador per a una alimentació més assequible.

La Comunitat compta hui amb la major xifra de docents, 78.000, per a este nou curs acadèmic. Mentrestant, altres comunitats autònomes han cancel·lat els reforços contractats per la pandèmia. No obstant això, el Consell de Ximo Puig aposta pel professorat per a generar ocupació de qualitat i enfortir el sistema educatiu valencià.

I el que és més important: el curs escolar arranca amb una trentena de nous col·legis que superen els impopulars barracons del PP. El Pla Edificant del Consell de Ximo Puig confirma, així, la seua gran acollida i èxit en les tres províncies. Les polítiques socialistes d’avanç i progrés social es tradueixen en una educació diversa i de qualitat per a l’alumnat valencià.

Més de 120.000 universitaris

Inici de curs per als joves, també. La Conselleria d’Innovació i Universitats, amb la socialista Josefina Bueno al capdavant, impulsa ajudes en este camp. Es redueixen les taxes universitàries per a garantir l’accés a l’educació universitària i s’aproven ajudes al transport universitari.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE mostra el seu compromís també amb la Formació Professional en anunciar la creació de 32.000 noves places d’FP en els pròxims anys. Una decisió que supera els anys d’abandonament al qual la va sotmetre el PP.

Últimas noticias