El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
Llum verda a la Llei Valenciana Antidespoblament
  • El Consell de Ximo Puig aprova l'avantprojecte en un Ple a Castell de Cabres, el municipi més despoblat de la Comunitat
  • La Llei Antidespoblament, la creació de l'Agència AVANT i les ajudes al transport a demanda, accions pioneres del Consell de Ximo Puig

El Consell de Ximo Puig ha aprovat l’avantprojecte de la Llei Valenciana Antidespoblament. Ho ha fet en un Ple celebrat a Castell de Cabres (Els Ports), el municipi amb menor població de la Comunitat. Es tracta d’una norma pionera en el territori valencià. L’objectiu passa per garantir la vida a les localitats de l’interior mitjançant accions econòmiques, socials i culturals. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, està plenament compromés amb esta qüestió.

Concretament, la futura Llei Valenciana Antidespoblament incidirà sobre una població total de 80.000 veïns i veïnes. En conjunt, es tracta de 178 municipis repartits entre les comarques d’Alacant, Castelló i València. Amb esta norma, tots ells asseguraran els serveis públics necessaris en el seu dia a dia.

A això, cal sumar un recent anunci de la Conselleria de Política Territorial. El departament, que dirigeix la socialista Rebeca Torró, ha aprovat ajudes d’un total de 2,4M€ per al transport públic a demanda. El Consell de Ximo Puig garanteix, així, la connectivitat i la mobilitat de tots els valencians i valencianes, independentment del seu lloc de residència.

Ximo Puig és un líder compromés amb les comarques més despoblades de l’interior valencià, al que ha posat fi a anys d’abandonament i oblit dels governs del PP. Estes accions pioneres, com la creació de l’Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT), amb la socialista Jeanette Segarra al capdavant, marquen la diferència. El PSPV-PSOE treballa en un model cohesionador, integrador i de progrés per a la societat valenciana, sense distincions pel lloc de residència.

Últimas noticias