El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
L’ocupació creixerà més en la Comunitat Valenciana en 2023
  • • Un informe de la Generalitat revela que la recuperació econòmica avança i que continuarà la creació d'ocupació en 2023
  • • L'anàlisi revela que les ajudes públiques han permés una 'ràpida i sòlida' recuperació del treball

La recuperació econòmica i social de la Comunitat Valenciana segueix el seu avanç a bon ritme. Malgrat haver viscut una crisi sanitària sense precedents, i estar afrontant les conseqüències de la invasió d’Ucraïna, tots els indicadors econòmics i socials són millors ara que l’any 2015. Així ho revela l’últim informe realitzat per la Generalitat on s’analitza el comportament de l’economia valenciana i les primeres previsions per a l’any vinent.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha assenyala que aquest impuls a la recuperació es deu a diversos factors. Entre ells cita a «la bateria d’iniciatives públiques de suport a la renda i a la creació d’ocupació, que han adoptat tant el Govern d’Espanya com pel Consell de Ximo Puig.

La Comunitat Valenciana ha consolida la recuperació en 14 mesos enfront dels 14 anys que es van tardar a generar ocupació després de la crisi financera de 2008. “La gran diferència és que hui dia tenim una gran bateria d’ajudes públiques de suport que, al costat de les ajudes europees, aconsegueixen reactivar l’economia valenciana”, apunta Berenguer.

Uns bons resultats que destaquen, a més, sobre altres comunitats autònomes. La Valenciana millora més que les altres i així es comprova en les dades del primer trimestre de 2022. És la segona comunitat amb major avanç econòmic, després de Balears, amb un 0,7% intertrimestral, més del doble que la mitjana d’Espanya, que se situa entorn del 0,3%.

OCUPACIÓ

L’informe, elaborat per la direcció general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, ha analitza un total de 86 sectors productius de l’economia valenciana i conclou que el 75% d’aquests sectors supera el nivell de creació d’ocupació prèvia a la pandèmia i el 25% restant queda molt prop d’aconseguir-ho.

En el primer trimestre d’enguany la Comunitat Valenciana torna a crear ocupació a un ritme superior a la mitjana espanyola i, a més, ocupació de qualitat, ja que un de cada dos nous contractes és indefinit en pràcticament tots els sectors. “Portem 14 mesos seguits amb augments interanuals positius en l’afiliació a la Seguretat Social” destaca Ana Berenguer, qui ha recorda el rècord d’afiliacions a aquest organisme registrat en els últims mesos.

Últimas noticias