El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
‘L’oportunitat està ací’ arriba al mig centenar d’actes per la geografia valenciana

Centenars de veïnes i veïns coneixen ja, de la mà de representants públics del PSPV-PSOE, la campanya amb la qual el partit recorre totes les comarques. Són ja quasi mig centenar d’actes en els quals, a través de reunions amb associacions locals, passejos per mercats o rodes de premsa, el partit explica les oportunitats econòmiques i socials que es presenten en la nostra terra i que, com a societat, no podem deixar escapar.

Aquestes trobades, emmarcats en la campanya ‘La oportunidaa és ací’, permeten també explicar a la ciutadania la realitat de la Comunitat Valenciana, que és molt diferent al miratge catastrofista que la dreta s’obstina a dibuixar. Tots els indicadors socials i econòmics reflecteixen que, malgrat la pandèmia i la crisi, estem millor que en 2015.

Tal com apareix en aquest gràfic que va mostrar el dijous el president Ximo Puig en la sessió de control de les Corts, ara hi ha mig milió de persones més treballant que quan governava el PP, la taxa d’atur ha baixat 11 punts i la desocupació juvenil ha caigut a la meitat. Són xifres que reflecteixen que, malgrat totes les dificultats, la societat valenciana està aprofitant les oportunitats que se’ns presenten. I ho fa també gràcies a que hui hi ha un Consell que ofereix respostes, estabilitat i garanties de futur perquè els inversors confien en la nostra terra.

A través dels actes en cadascuna de les comarques, dirigents del partit i responsables institucionals parlen directament amb la ciutadania. A Iàtova, per exemple, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, va explicar com el Pla Edificant està acabant amb el problema endèmic al qual va condemnar el PP a l’educació pública, amb una xarxa de centres infestada de barracons.

Per part seua, la presidenta del partit i síndica en Les Corts, Ana Barceló, va recollir les propostes del veïnatge del barri de La Florida d’Alacant, al mateix temps que els va explicar les iniciatives que impulsa el Consell de Ximo Puig a la ciutat. Entre elles, la recuperació de l’activitat cinematogràfica a la Ciutat de la Llum, la posada en marxa del Grau de Medicina en la Universitat d’Alacant o la instal·lació d’una Conselleria, la d’Innovació i Universitats, en aquesta ciutat.

Les accions també ofereixen un marc comunicatiu per a traslladar a la societat l’impuls abolicionista de la prostitució, que ja entra en la política nacional amb l’empenyiment definitiu que li està donant el nostre partit, tant en el Govern de Ximo Puig com als ajuntaments. I que es visibilitza amb la presentació d’una ordenança que ajude a acabar amb la pitjor forma d’esclavitud de les dones, que encara es manté en ple segle XXI. Així ho han fet les diputades Rosa Peris aquesta setmana a Torís o Xelo Angulo a l’Alcúdia de Crespins.
A través de tots aquests actes, que continuaran al llarg d’aquest mes, els i les responsables socialistes tenen l’oportunitat d’explicar com, quan governa el PSPV-PSOE no sols avancem en drets socials sinó que també millora l’economia. Tal com ha indicat el secretari d’Organització, Jose Muñoz, en les seues intervencions d’aquesta campanya, “estem davant un canvi de paradigma econòmic, polític i social, i hem de continuar explicant al carrer que, com ha passat al llarg de la història, l’únic partit que garanteix que, en moments de canvis ningú es quede arrere, és el partit socialista”.
Últimas noticias