El magazine online de las y los socialistas valencianos
El magazine online de las y los socialistas valencianos
Pla Ariadna: l’aposta del Consell de Ximo Puig per una joventut que puga “recuperar el futur”
PSPV-PSOE
  • El president Ximo Puig anuncia un pla de joventut dotat amb més de 1.800 milions d’euros que inclou actuacions en els àmbits de salut mental, oci, mobilitat, àmbit rural i voluntariat
  • Es tracta d'una aposta per “una autèntica aliança intergeneracional en la Comunitat Valenciana” i comptarà amb finançament europeu

La joventut ha complit. Ho hem vist especialment en els moments més durs de la pandèmia, quan els i les més joves van fer gala d’una gran responsabilitat i respecte a les normes de protecció sanitària. La generació que ja va patir els durs efectes de la crisi anterior, torna a enfrontar-se ara a la incertesa que genera la pandèmia. Però la resposta justa i social del Consell de Ximo Puig, afortunadament, no oblida a les persones joves. Per això, el president ha anunciat la posada en marxa del Pla Valencià d’Emancipació Juvenil, l’anomenat Pla Ariadna, que pretén que la joventut “puga recuperar el futur” després de la pandèmia.

Per això, el pla inclou més de 1.800 milions d’euros d’inversió fins a 2027 per a posar en marxa polítiques que, per primera vegada, van més enllà de les actuacions centrades en l’ocupació, l’educació i l’habitatge. En concret, a més d’aquests eixos centrals, el Pla Ariadna inclourà accions dirigides a la millora de la salut mental i emocional dels joves, el foment de l’oci i l’esport alternatiu, la mobilitat, la joventut en l’àmbit rural i el voluntariat. El pla s’emmarca en l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, i comptarà amb finançament europeu.

Es tracta del primer pla de recuperació destinat a la joventut en tota Espanya. Amb la col·laboració de les associacions juvenils, l’objectiu és aconseguir “una autèntica aliança intergeneracional en la Comunitat Valenciana, la gran estratègia valenciana per a aconseguir que la nostra joventut puga recuperar el futur que la crisi i la pandèmia van amenaçar amb furtar-los”.

POLÍTIQUES PER A GENERAR OPORTUNITATS

El Pla Ariadna va en la línia de les polítiques de joventut posades en marxa des de 2015 pel Consell de Ximo Puig. Un impuls decidit a l’ocupació i a la generació d’oportunitats que, abans de la pandèmia, estava donant els seus fruits. Al març de 2020, fins a la Covid, s’havia aconseguit reduir en 20 punts, fins al 30,3%, 2,7 punts menys que Espanya. Hui, després de passar el pitjor periode d’una pandèmia, som la segona comunitat autònoma amb major reducció de l’atur juvenil en números absoluts des de juny de 2015.

No és casualitat, sinó fruit del treball del Consell de Ximo Puig per a posar en marxa polítiques potents d’ocupació jove. Des de 2016, el Govern valencià ha posat en marxa plans com Avalem Joves i Avalem Joves Plus, que han marcat un abans i un després en les polítiques d’ocupació en territori valencià. Amb una inversió de 409 milions, que ha duplicat els 205 previstos inicialment, aquests plans han beneficiat a 409.000 joves, dels quals 28.009 han accedit a una ocupació i la resta, a formació o orientació. 

Ara, el Pla Ariadna atendrà les circumstàncies de tot tipus que afecten la vida de les persones joves per a afavorir que tinguen unes condicions que els permeten desenvolupar el seu projecte de vida. Com defensa el president Ximo Puig, es tracta de generar “perspectives sòlides” per a una generació que necessita recuperar el seu futur.

 

Últimas noticias